Tiffán Ede Pincészet
A Tiffán Ede Pincészet az egyik legrangosabb villányi borászat, hagyományai a múltban gyökereznek. A családi legendárium szerint a magyar szőlészet és borászat területén végzett kiemelkedő, országos jelentőségű teljesítményének elismeréseként a Magyar Bor Akadémia Életműdíját elsőként elnyerő Tiffán Ede a kilencedik borászgeneráció képviselője, aki Villányban szőlővel és borral foglalkozik.
A pincészet vezetője Tiffán Ede, akinek kivételes szakértelme, elhivatottsága, a borvidék iránti rajongása a biztosítéka annak, hogy a poharakban a hitelesség és a tradíció tisztelete díszítse a bor minden rezdülését.
„Múltunk és jelenünk kötelez minket arra, hogy a szőlőben, a borban és a vendéglátásban a hiteles minőséghez való teljes ragaszkodás legyen az irányadó elvünk” – szól a családi hitvallás. „Ültetvényeink a borvidék legkiemelkedőbb dűlőiben fekszenek, a rajtuk termő fajták pedig rendkívüli minőséget adnak, évről évre. Célunk az, hogy személyes jelenlétünk, a bor, az étel, a táj, a pihenés széles körű élményt nyújtson!”
Az életműdíj nem az első szakmai elismerés, amit a családfő elsőként nyert el: 1991-ben Tiffán Ede kapta meg elsőként az Év Bortermelője címet is. A család tizedik generációját Tiffán Zsolt képviseli, s a tizenegyedik generáció is már a kijelölt, de örömmel vállalt útra tért: Zsolt a Corvinus Egyetem végzős szőlész-borász mérnök hallgatójaként diplomázott, Balázs pedig a Villányi Mezőgazdasági Szakképző Iskola borászati képzését végzi.
A családi birtok szőlőterületei a borvidék villányi termelési körzetében találhatóak. A legkiválóbb dűlőkben helyezkednek el: Jammertal, Sterntal, Ördögárok, Remete, Kopár és Várerdő. Az ültetvényekben portugieser, kadarka, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon fajtákat termesztenek.