Hisztaminszegény borok
Tökéletes választás azoknak, akik hisztaminérzékenységgel küzdenek, vagy borfogyasztás után különféle panaszokat tapasztalnak (fejfájás, gyomorégés, kiütés, bőrpír, hasfájás, légúti panaszok). Míg egy átlagos bor hisztamin tartalma 2-10 mg/liter, addig hisztaminszegény boraink esetében ez garantáltan 0,1 mg/liter alatt van
Gaumenfreude 2022 (BIO) - BioWeingut Weiss (Ausztria) (0,75l)
Mit érdemes tudni hisztaminszegény borainkról?
A hisztaminszegény bor természetes vagy irányított módon is készülhet.
- Ha az erjedést főként nem hisztamint termelő élesztők és baktériumok végzik, csak minimális hisztamin keletkezik. Mivel a vegyszermaradványoknak hisztaminfelszabadító hatása lehet, ezért fontos, hogy bio vagy szintetikus vegyszerekkel nem kezelt, és csak minimális ként tartalmazó termékeket forgalmazzunk.
- Irányított erjesztésnél speciális, tenyésztett élesztő- és baktériumtörzseket alkalmaznak, így szinte semennyi hisztamin nem keletkezik. Az eljárás végén egy vegyszermentes módszerrel eltávolítják a maradék hisztamint, így rendkívül alacsony hisztamintartalmú, ám hagyományos ízvilágú bor születik.