A szőlő Grávalos településről, a Monte Yergától délre, a "Cordillera Ibérica" lábánál, 700-800 méteres tengerszint feletti magasságból származik. Figyelemreméltóan magasan fekvő terület, ahol friss, kevés alkoholtartalmú, nagyon finom és elegáns aromákkal rendelkező borok készülnek. Az alapanyagot október elején szüretelik kézzel szelektálva. A kíméletes préselés után a must első erjesztése rozsdamentes acéltartályokban történik, alacsony, 14ºC körüli hőmérsékleten. Tavasz elején, a második erjedés a palackban történik, ahol legalább 36 hónapig érlelődik. Citromsárga szín, acélos reflexekkel. Finom buborékok kis, lassan fejlődő füzért alkotnak. Gyümölcsös aromák, ahol az alma dominál, kellemes a szájban, enyhe savakkal és jól integrálódó buborékkal. Meleg és hideg előételek, osztrigák, vadételek, friss libamáj és kaviár kísérője lehet.
|