A kékszőlő must és a cékla is antioxidánsokban, vitaminokban gazdag, gluténmentes, vegán élelmiszerek. A belőlük készített ital hozzáadott színező anyagok nélkül is intenzív bordó színű. A szőlő és a cékla aromái egészítik ki egymást. Illatában a szőlő dominál, enyhe céklára jellemző földes aromával. Mindkét növény emberi fogyasztásra alkalmas termése egészségvédő hatású. A cékla különösen a téli hónapokban az egyik legfontosabb vitaminforrásunk. Kimagasló C-vitamin tartalma miatt a benne található jelentős mennyiségű vas könnyedén felszívódik, majd beépül a sejtekbe. Remek vérképző hatással rendelkezik, támogatja és védi az emésztőrendszert. A kékszőlő erős antioxidáns hatású bioaktív rezveratrolt tartalmaz, amely támogatja a szív és az erek egészségét, és lassítja az öregedést. Az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó szőlő és cékla vegyszermentes termesztése nemcsak a fogyasztó egészségét, de környezetünk védelmét is elősegíti. Önmagában natúr fogyasztásra vagy gyümölcsfröccsként is egészséges felfrissülést nyújt. Tervünk ezzel a bio gyümölcslével az volt, hogy a borok szín szerinti szortimentjének megfelelően a vörösbor egyik képviselője legyen. Felrázás előtt, állás után magas rosttartalma miatt üledékképződés megengedett.
|