Miért szürcsöl a borszakértő?
Vagy miért pörgetik a bort a pohárban? - ehhez hasonló kérdésekre adott választ a Keddi Kóstoló csapatunk egyik tagja, Labancz Richárd, sommelier - borszakértő.
Ricsi nagy tapasztalattal rendelkezik a szőlőről és a borokról, hiszen korábban egy-egy szüret idejére elutazott néhány magyar borvidéken túl USA-ba a Napa-völgybe, Új-Zélandra és Bulgáriába is. Jelenleg főállásban a pécsi "Eleven bor&tapas" bár borszakértője.
Sommelier gyorstalpaló nem csak kezdőknek!Sommelier gyorstalpaló nem csak kezdőknek!
Közzétette: PécsMa.hu – 2016. január 29.
A Pannon Bormagazin korábbi cikkei:
A pörkölt hordótól a barrique chips-ig
Az, hogy a borászok milyen hordót használnak és az milyen fából készül, egyáltalán nem elhanyagolható tényező. A hordó felelős a borban fellelhető olyan aromákért, mint a vanília, a kókusz vagy a kávé. Boroshordó készítésére a tölgyfa a legjobb alapanyag, mert kiválóan alkalmas bor tárolására, erjesztésére.
A 7 leggyakoribb borhiba + 2 ami nem az

A bor élvezeti cikk. Ha bort veszünk, akkor többnyire egy vidám baráti/családi eseményre készülünk, vagy csak egy otthon ülős, lazulós - elmélkedős estére vágyunk. Bármi is legyen az alkalom, ha rossz vagy romlott bort választottunk, az a hangulatot is tönkreteszi.
Hogyan írjon hasznos kóstolási jegyzetet?

Egyáltalán miért jó, ha jegyzeteket ír kóstoláskor? Miért fontos, hogy ezek a jegyzetek rendszerezve legyenek? A válasz egyszerű: azért, mert így később is emlékezni tud minden borra, amit valaha kóstolt. Ha újra elolvassa ezeket az irományokat, rögtön felidézheti milyen volt az a bor.