Nem értékelt | |
A szőlőültetvények: Montepulciano részben Abruzzese pergola, részben Guyot művelési szerkezetben termesztett szőlő, 300 és 450 m tengerszint feletti magasságban. A borkészítés: A szőlőszemeket gondos válogatás után lefejtik és összezúzzák; ezután a héjak 10-15 napig érintkeznek a musttal állandó 25-28°C-os hőmérsékleten. Érlelés: Részben tölgyfahordóban, részben rozsdamentes acéltartályban legalább négy hónapig. Ezután következik a palackos érlelés. Kóstolási jegyzetek: Áthatolhatatlan rubinvörös szín, illatában intenzív piros gyümölcsök és feketecseresznye lekvár, enyhe kakaós és pirított jegyek egészítik ki. Ízében meleg, meglehetősen tanninos, lágy, intenzív, jellegzetes mandulás lecsengéssel. Ételpárosítások: Szalámis ételek, tésztaételek paradicsomszósszal, húsok. Tálalási hőmérséklet: 16-18°C | |
Elérhetőség: | Raktáron |
Termelő: | Orsogna Lunaria Winery |